Akciós csomagajánlataink

Házirend

 (érvényes 2021.09.01.-től)

1. ÉRKEZÉS, TÁVOZÁS
- Szövetkezeti tagjaink a szobát érkezési napon 1100 órától foglalhatják el, (a fizető vendégek 1400 órától.) távozási napon pedig 1000 óráig el kell hagyniuk. Amennyiben 10h-ig nem kerül átadásra a szoba, küldöttgyűlési határozat alapján, arra a napra a fizető vendégekre vonatkozó napi szobaárat kell fizetni. A később távozók részére csomagmegőrzést biztosítunk.
- Fix időpontú, emelt szintű – komfortos üdülőhasználati joggal rendelkező tagjaink, érkezési napon csak 14 h-tól foglalhatják el a lakrészeiket, mivel az előző vendég 10 h-ig távozik, és a lakrészeket még takarítani kell.
- Kérjük szíves együttműködésüket, hogy a turnus közbeni váltásokat 3 nappal előre jelezzék a recepción, ellenkező esetben nem tudjuk garantálni a lakrész időbeni takarítását.
- A 278/2021 (V.26) Korm. Rendelet értelmében 2021.09.01-jét követően hazánkban a szálláshely-szolgálatást igénybe vevő minden vendég törvényben meghatározott személyes adatait a szálláshely-szolgáltató érkeztetéskor, okmányolvasón keresztül, a szálláshelykezelő szoftverében rögzíteni, majd egy tárhelyre, a Vendég Információs Zárt Adatbázisba (VIZA) továbbítani köteles. A jogszabályok alapján az adatok rögzítése minden vendégre vonatkozóan egyformán kötelező, így sem életkor, sem más tényező alapján az adatok rögzítésétől eltekinteni nem lehet. Szállást csak annak biztosítunk, aki a recepción bemutatta okmányait, és adatait az okmányolvasó használatával a recepció felvette.
- Minden 14 éven felüli vendégnek szállodai bejelentőt kell kitölteni érkezéskor. Bejelentés nélkül a szállodában senki nem tartózkodhat. A 14 éven aluli gyermeket a vele egy szobában lévő egyik felnőtt bejelentőlapjára kell beírni.
- Lakrészeinkben csak meghatározott számban helyezhetők el vendégek. Üdülőszövetkezeti tagsági jogon elhelyezhető személyek száma: egyszobás lakrészben: 3 fő, másfélszobás lakrészben: 4 fő. Mindkét lakrésztípusban további 1 fő, pótágydíj megfizetése mellett helyezhető el. Minden itt tartózkodó vendéget be kell jelenteni a recepción!
- A létszámváltozásokat a változás napján kell a recepción bejelenteni. Kérjük pontosan jelezni, mivel a napi díjak számolása ez alapján történik. Ha a szobáját elhagyja, szíveskedjen a kulcsot a recepción leadni. Kérjük, ne vigye magával a fürdőbe vagy más helyre. A kulcs elvesztése esetén az esetleges zár- és kulcs cserét meg kell téríteni, az illetéktelen kulcshasználatért felelősséget nem vállalunk.
- Meghatalmazott esetén a tag köteles előzetesen tájékoztatni meghatalmazottját minden fizetési kötelezettségéről. Fizetési elmaradás esetén a meghatalmazás érvénytelen, nem tudunk szobát biztosítani.

2. SZOBALELTÁR
- A szobákban elhelyezett dossziéban megtalálható a szobaleltár. A személyzet korlátozott létszáma miatt, nincs lehetőség arra, hogy a szobaasszony tételesen átadja a szobát, ezért kérjük, a szobát a leltári ív alapján ellenőrizze le, és ha hiányt tapasztal, azt a szobaasszonynak jelezze (a szövetkezeti tagok az átvételi nyomtatványon tüntessék fel). A szobát távozáskor saját érdekében szíveskedjen átadni a szobaasszonynak. Ha az átadás nem történik meg, és a vendég távozása után hiányt tapasztalunk, azért a vendéget terheli az anyagi felelősség, melynél meghatalmazott esetén a tag felelőssége is fennáll.

3. REGGELI
- A fizetővendégek részére, foglalásukban jelzett igény esetén reggelit biztosítunk. (A szövetkezeti tagok is igényelhetnek, az aktuális díj megfizetése mellett.)
- A reggelit, a kulcskártya bemutatásával lehet igénybe venni. A reggeliző, az „E” épület III. emeletén található. Nyitva tartása: szezontól függően 07.30 -10.00 h között.

4. GYERMEK KEDVEZMÉNY
- 6 éven aluliaknak nem kell szállásdíjat fizetni, de a reggeliért, amennyiben kérik részükre, fizetni kell.
- A szövetkezeti tagok 6 éven aluli gyermekeinek nem kell pótágydíjat, illetve ESZD-t fizetni.

5. RENDELTETÉSSZERŰ HASZNÁLAT, KÁRTÉRÍTÉS
- Kérjük, a szobát, azok berendezéseit, felszereléseit rendeltetésszerűen használni. Ha a vendég valamilyen kárt okoz (törés, égetés, stb.) azt a szobaasszonynak jeleznie kell, és a recepción az okozott kárt köteles megtéríteni!
- Amennyiben a szobában lévő bútorokat átrendezik, kérjük távozáskor azokat visszaállítani eredeti helyükre!
- A megrongált, vagy eltűnt tárgyak más fajtával nem pótolhatók!
- Kérjük, hogy az üdülő egész területén vigyázzon a tisztaságra,a szemetet és a cigarettavégeket ne dobja el! DOHÁNYZÁSRA A TŰZVÉDELMI ELŐÍRÁSOK 2. PONTJA VONATKOZIK.

6. ÁLLATOK
- Az üdülő egész területére állatokat behozni tilos!
Ha a vendég a tilalom ellenére a szobájába állatot visz, a személyzet felszólítására köteles haladéktalanul eltávolítani, és a fertőtlenítés-féregtelenítés díjat megfizetni, amely 40.000.-Ft.
- A medencék elkészültével a Népegészségügyi előírások minden fajta állat behozatalát megtiltják Ennek megszegése az üzemeltetés azonnali felfüggesztését vonja maga után, és komoly bírságot eredményez. Az ebből eredő mindennemű kár (büntetés, kényszerfertőtlenítés, bevétel kiesés) teljes egészében a szabályszegőt terheli.

7. VAGYONVÉDELEM
- A szobákban hagyott értékekért anyagi felelősséget nem vállalunk, ezért javasoljuk azokat a recepció mellett működő SZÉF-ben elhelyezni. A földszinti szobák loggiáin, teraszain ne hagyjanak kint semmit, ha elmennek a szobából.
- Az Üdülőszövetkezet tulajdonát képező szobai tartozékokat, berendezési tárgyakat (takaró, törölköző, edény, stb.) az épületből kivinni tilos!
- A főépületeken belül, illetve az épület körül és a fürdőben a vendégek és a szálloda vagyon- és személybiztonsága érdekében zártláncú kamerarendszert üzemeltet, amely napi 24 órában, folyamatosan készít és rögzít felvételeket.

8. GÉPKOCSI PARKOLÁS
- A parkolóban elhelyezett gépkocsikért, anyagi felelősséget nem vállalunk.
- Az épületek előtti bekötőúton parkolni nem lehet. Ezt a területet csak olyan mozgássérültek vehetik igénybe, akik segédeszköz nélkül (tolókocsi, mankó) nem képesek a parkolót megközelíteni, és nincs olyan szobatársuk, aki szállítaná őket. Ha van olyan szobatárs, akkor csak a mozgássérült szállításakor állhatnak be, de a területet folyamatosan nem használhatják parkírozásra.

9. TELEFON
- A szobák egy része telefonnal van ellátva, de csak akkor használható külső hívásra, ha a recepción kéri az üzembe helyezését.
- Házon belül a hívások ingyenesek.
- A főbb telefonszámok:
Recepció: 100 Titkárság (tel. közp): 114 Gyógyászat: 131 Szobaasszony csoport vezető: 127 Üzemeltetés (tagi ügyek) 113 Műszaki csoport vezető: 101 Szállásrendelés: 115
A folyosókon lévő telefonokra a vendégek nyugalma érdekében csak 0800-2000 óra között kapcsolunk hívásokat. A szállodai szoba ill. a közös helyiségek használatakor kérjük a szálloda csendjét és rendjét megőrizni. A zavaróan hangos mértékű rádió és televízió használatát kérjük mellőzni!

10. TAKARÍTÁS, ÁGYNEMŰ CSERE
- A tagi lakrészekben három naponta, a fizetővendég szobákban naponta van takarítás.
- A konyhai edények, eszközök tisztántartása a vendég feladata. Amennyiben távozáskor a konyhai eszközöket mosatlanul vagy nem megfelelően tisztítva hagyják, 5.000.-Ft konyhatakarítási díjat kell megfizetni.
- Ágyneműváltás fizetővendégeknél hetente 2-szer van (szövetkezeti tagoknál csak turnusváltáskor, vagyis kéthetente), törölköző csere fizetővendégeknél igény szerint akár naponta, tagoknál hetente. Ha tagjaink gyakrabban igénylik a váltást, vagy több törölközőre van szükségük a „C” épület melletti raktárban bérelhetnek, térítés ellenében. Ugyanitt konyhai póteszközök és fürdőköpeny is bérelhető. A raktár nyitva tartása: hétköznapokon 0800-0900 és 1400-1500 óra között.
- A szobák két főre vannak ágyneművel és törölközővel felszerelve. Ha többen érkeznek, a szobaasszony, a recepción történt bejelentkezés alapján, adja ki a pótágyneműket és törölközőket.
- A szobaasszony csak a munkaköri leírásában szereplő munkát, vagy a közvetlen felettese utasítását végezheti el munkaidőben. Kérjük tagjainkat, hogy az általános tisztaság érdekében személyes kérésekkel ne tartsák fel a szobaasszonyokat!

11. GYÓGYÁSZAT
- Az „E” épületben reumatológiai szakrendelés és kezelés működik.
- A kezeléseket a vendég által otthonról hozott, szakorvos által felírt vény alapján lehet igénybe venni.
Ha ilyen vényt nem hoz magával, akkor a háziorvostól kell beutalót hoznia, Hőforrás Gyógyászat címzéssel. Ekkor a Hőforrás szakorvosa vizsgálja meg, és írja fel a szükséges gyógykezelést
- A szakrendelés időpontját, a térítés módját a gyógyászaton lehet megtudni, ahol sorszámot adnak.
- A következő kezelések vehetők igénybe: Orvosi masszázs, iszap kezelés, szénsavas kezelés, víz alatti masszázs (tangentor)
galván kezelés, fizioterápiás kezelés, komplex kezelés

TŰZVÉDELMI ELŐÍRÁS

A tűzesetek elkerülése érdekében a következők betartását kérjük vendégeinktől.
1. Égő dohányneműt, gyufát és egyéb gyújtóforrást tilos olyan helyre tenni, illetve ott eldobni, ahol az tüzet okozhat.
2. Valamennyi épületben tilos a dohányzás. Dohányozni csak a kijelölt helyeken lehet. Tüzet gyújtani csak a kijelölt szalonnasütő helynél szabad.
3. A főzőkben elhelyezett elektromos főzőlapokat üresen üzemeltetni tilos! Ne hagyják a főzőlapot bekapcsolva felügyelet nélkül!
4. Saját elektromos készüléket a szobában ne használjon!
5. Mielőtt elhagyja a szobát, győződjön meg arról, hogy minden elektromos fogyasztót kikapcsolt-e!
6. Ha bármilyen elektromos hibát, vagy rendellenességet észlel, szíveskedjen azt a recepción haladéktalanul jelezni!

TENNIVALÓ TŰZ ESETÉN
A recepciót azonnal értesíteni kell, (akkor is, ha a tüzet már eloltották) személyesen vagy telefonon. A
recepció telefonszáma: 100. Tűz esetén szíveskedjen a környezete figyelmét a veszélyhelyzetre felhívni, a menekülést elősegíteni!
Ha a főbejárat nem közelíthető meg a folyosók hátsó kijáratát kell igénybe venni! A főépületekben az emeletek végén a lépcsőhöz vezető ajtó zárva található, ennek kulcsa az ajtó melletti kulcsszekrényből vehető ki vészhelyzet esetén.


A szövetkezet vezetősége

Mint több más honlap, a mi honlapunk is sütiket használ a felhasználói élmények teljességéért.
További információ

Engedélyezem