Akciós csomagajánlataink

Jázmin Fürdő házirend 2023

 HÁZIREND
HŐFORRÁS „JÁZMIN” GYÓGY ÉS STRANDFÜRDŐ
2023.évi


 A Jázmin Fürdőt csak a Hőforrás Üdülőszövetkezet recepcióján regisztrált vendégek vehetik igénybe, az aktuális járványügyi, és egyéb magyarországi gyógyfürdőkre vonatkozó rendeleteknek megfelelően
 Az üzemeltető gondoskodik arról, hogy az üzemeltetés tárgyi és személyi feltételei biztosítva legyenek (egészség, munka, tűzvédelem).
 A fürdő nyitva tartását a fürdő vezetése indokolt esetben megváltoztathatja (műszaki hiba, időjárás stb.), melyről a vendégeket a recepción keresztül, illetve tájékoztató plakátokon értesíti.
 A fürdőszolgáltatásokat mindenki csak saját felelősségére (gyógymedencékben az ajánlott fürdési idő: napi 2 x 30 perc) veheti igénybe.
 10 éven aluli gyermek csak szülő vagy megbízott felnőtt felügyelete mellett, gyermek-csoport pedig csak felelős kísérővel léphet a fürdő területére.
 A gyermekek felügyeletét végző személyek a gyermekmedencébe nem ülhetnek, feküdhetnek bele. A gyermekmedencékben lábat áztatni tilos!
 Nem szobatiszta kisgyermek csak úszópelenkában tartózkodhat a medencében.
 A gyógymedencében 14 év alatti gyermekek nem tartózkodhatnak!
 A gyógy- és termálmedencék közötti átmászás TILOS!
 A medencékbe felhevült testtel beugrani, valamint tartósan a víz alatt úszni TILOS!
 A medencékbe való be- és kijutáshoz kötelező a lépcsőt használni!
 A medencékbe olajos, homokos testtel bemenni TILOS!
 A medencékben étkezni TILOS! Jégkrémet, fagylaltot a medencék közelében TILOS fogyasztani!
 A medencékbe törékeny tárgyakat (pohár stb.), továbbá vizespalackot, kulacsot bevinni TILOS!
 A medencét csak megfelelő, fürdési célú ruházatban lehet használni.
 BETEGSÉG ESETÉN: A fürdőt lázas vagy hányásos-hasmenéses, megbetegedésben szenvedők, illetve légúti tüneteket mutatók, koronavírus gyanús személyek nem látogathatják! Krónikus betegségben szenvedők, daganatos megbetegedésben szenvedők, akut sérüléses betegek fürdőhasználat előtt mindenképp kérjék ki a háziorvosuk véleményét! A Fürdőt fertőző- vagy bőrbetegségben szenvedők nem vehetik igénybe! A medenceőrnek joga és kötelessége a fürdési lehetőséget megtagadni a fent felsorolt betegségeket mutató személyek esetén.
 A mosdók használatát követően az alapos kézmosás és kézfertőtlenítés mellett szappanos előzuhany ismételt alkalmazása szükséges.
 Tilos a fürdő területére bármilyen állatot bevinni!
 A medencékbe bármilyen baleset előidézésére alkalmas tárgyat bevinni TILOS, kivéve strandlabdát.
 A fürdő területén az öltözőkben, tusolókban, illemhelyiségekben fokozott a csúszásveszély. Ezeken a területeken a balesetek elkerülése érdekében megfelelő csúszásmentes papucs használata kötelező.
 Ittas személy a Fürdő területén és a medencékben nem tartózkodhat!
 Medencébe lépés előtt lábmosó használata kötelező!
 Medencébe lépés előtt kötelező az alapos, szappanos előfürdő, erre az öltözők zuhanyzójában van lehetőség. A medence igénybe vétele után utófürdő javasolt.
 Tisztítószeres zuhanyzás (szappan, sampon) csak az öltözőkben lévő zuhanyzókban lehetséges.
 Dohányzás csak a táblával kijelölt helyen engedélyezett.
 A Fürdő területén reklám célból fotó, videófelvétel készülhet, amelyen a vendégek is látszódhatnak. A vendégek a fenti tényt tudomásul veszik, egyben mindenféle kárigényről a felvétellel és a felvételek megjelenésével kapcsolatban lemondanak, továbbá minden legális felhasználáshoz kifejezetten hozzájárulnak.
 Tilos a fürdő területére gépjárművet, kerékpárt, rollert bevinni, üzemidő alatt azzal közlekedni (kivéve a szolgálati járműveket)
 Tilos rádiót, egyéb hangszórót, hangszert úgy hallgatni, illetve használni, hogy az másokat zavarjon!
 Őrizetlenül hagyott tárgyakért, értékekért felelősséget nem vállalunk!
 Esetlegesen előforduló balesetekről, mentő igénybevételéről jegyzőkönyvet készítünk.
 Mozgáskorlátozott személy medencébe juttatásakor kérjük, igényelje a medenceőr segítségét!
 Babakocsit a medencék szélénél elhelyezni TILOS!
 A balesetek elkerülése érdekében kérjük Önöket, hogy a papucsokat a kihelyezett polcokra tegyék!
 Kérjük, hogy a talált tárgyakat a medenceőr kollégánknak leadni szíveskedjenek.
 A fürdő területén a medenceőr látja el az elsősegély nyújtási feladatokat.
 A balesetek elkerülése érdekében kérjük, tartsák be a személyzet és a figyelmeztető táblák utasításait!
 A medencéket zárás előtt 15 perccel kérjük elhagyni, a záróra a fürdő területének teljes lezárását jelenti
 Saját testi épségük védelme érdekében tartsák be a gépészek és medenceőrök utasításait!
 A Hőforrás Üdülőszövetkezet vezetősége jogosult a házirendet megszegő személyt azonnali hatállyal kitiltani a Jázmin fürdő teljes területéről, amennyiben ezzel az adott Vendég vagy a többi Vendég biztonságát, nyugalmát vagy testi épségét, egészségét védi! A döntés ellen a Vendég a Hőforrás Üdülőszövetkezet Etika Bizottságánál fellebbezhet.

HŐFORRÁS „JÁZMIN” GYÓGY- ÉS STRANDFÜRDŐ 2023. ÉVI NYITVATARTÁSI RENDJE

A nyitvatartási rend nem csak az évszakhoz, a napnyugta időpontjához, hanem a turnusváltások napjaihoz is igazodik! Nyitvatartási rend: Március 22. – május 4.: 10:00 – 18:00
Május 5. – június 13.: 10:00 – 19:00
Június 14. – augusztus 22.: 10:00 – 20:00
Augusztus 23. – szeptember 19.: 10:00 – 19:00
Szeptember 20. – október 31.: 10:00 – 18:00
November 1. - november 28: 10:00 – 17:00
*Tagi kérés volt, hogy a strandmedencében nyugodt körülményeket tudjunk biztosítani az úszók számára. Ezért június 14. és szeptember 19. között kizárólag az úszni szándékozók részére biztosítunk belépési lehetőséget 08:30 és 10:00 közötti időszakban a Fürdő területére.
A gyógymedencét ezen időszakban is, nyitvatartási napokon, délelőtt 10 órától használhatják.
A gyermek-, és strandmedencét a főszezonon kívüli időszakban az időjárás függvényében üzemeltetjük.
Nyári saját szervezésű rendezvények idején a fürdő hosszított nyitva tartással üzemel.
Turnusváltás érkezési napján (kéthetente kedden) karbantartás miatt a fürdő 12:00-kor nyit.

Felhívjuk figyelmét, hogy a Fürdő üzemidejét a Fürdő vezetése indokolt esetben megváltoztathatja (műszaki hiba, időjárás, közegészségügyi előírás stb.). A változást a bejáratoknál kifüggesztett hirdetménnyel, illetve a recepción közöljük. Rendkívüli medence zárás esetén (vihar, higiéniai okok stb.) a vendég a medencét köteles haladéktalanul elhagyni és ezért kártérítést nem követelhet.

A Fürdő szolgáltatásait a hatályos és hatóságilag engedélyezett Működési és Üzemeltetési Szabályzata tartalmazza. A Fürdő házirendje a Fürdő bejáratainál, a recepción és a szobamappákban is megtalálható.
Fürdő igénybevételének módja
A Fürdő területére 3 személykapun lehet bejutni, illetve közvetlenül az „E” épületből. A 10 év alatti gyermekek csak felnőtt felügyeletével tartózkodhatnak a Fürdő területén!
2023. évben a fürdőhasználat a tagok, meghatalmazottak részére a turnus igénybevétele során, és a fizetővendégek részére térítésmentes.

A napozóágyak igénybevétele napi bérlés alapján történik. A napágyak iránt az igényt a medenceőrnek kell jelezni. A napágyat az átvételi- fizetési formanyomtatvány kitöltése után lehet igénybe venni. A napágy díja 600,-Ft/nap, amelyet a kitöltött formanyomtatvány alapján a recepció terhel a szobaszámlára.
A Fürdő öltözőjében kihelyezett zárható szekrények továbbra is ingyenesen vehetők igénybe, kulcsot a recepción lehet igényelni kaució (2000 Ft) ellenében.
Az öltözőket és a bejárati ajtókat a mindenkori zárás időpontjában a medenceőr bezárja!
Kérnénk kedves Vendégeinket, hogy mások és saját egészségük, testi épségük megőrzése érdekében a HÁZIRENDBEN foglaltakat szíveskedjenek betartani.
Ezen házirend a 37/1996. (X. 18.) NM rendelet a közfürdők létesítésének és üzemeltetésének közegészségügyi feltételeiről című dokumentum szerint készült.
Gyula, 2023.02.28.
Győriné Tokaji Katalin
ügyvezető

Mint több más honlap, a mi honlapunk is sütiket használ a felhasználói élmények teljességéért.
További információ

Engedélyezem